Kako izbrati pravi zaročni prstan?

Kako izbrati pravi zaročni prstan?

Zaročni prstani, oziroma s srcem izbran zaročni prstan, predstavlja pomemben korak v vajinem skupnem življenju, ko nameravata svojo prihodnost preživeti skupaj. Z zaročnim prstanom moški izpove svojo ljubezen ženski in ji v znak predanosti podari zaročni prstan. A zaročni prstan ni samo obljuba poroke, ki je prelomna točka vsakega daljšega odnosa, je tudi znak, da je moški dovolj pozoren, da opazi, kakšen slog prstana bi najbolj pristajal njegovi izbranki in obenem izražal njeno individualnost. In nenazadnje, zaročni prstan, ki je pravilne velikosti, pove tudi nekaj o tem, kako iznajdljiv je moški in kako zelo se je potrudil, da je izbral pravi prstan.

Kako izbrati zaročni prstan?

Veliko moških gre prvič v nakup nakita prav takrat, ko začnejo izbirati zaročni prstan za svojo izbranko. Ni torej čudno, da so mnogi precej izgubljeni med pestro ponudbo, ki je na voljo v zlatarnah. A ni razloga za preplah, ker nam osnovna pravila dobre izbire pomagajo, da si z nekaj preprostimi odločitvami precej zožimo izbor. Najprej je dobro raziskati tehnično plat in diskretno izvedeti, kakšno velikost prstana sploh potrebujemo. Prava velikost zaročnega prstana je absolutni predpogoj, da bo ostala zaroka v spominu kot lep dogodek brez grenkih priokusov s popravki zaročnega prstana. Pri tem se svetuje nekaj iznajdljivosti: če izbranka že nosi nakit, je potrebno le izmeriti premer enega od njenih kosov. Zaplete pa se, če do njenega prstana ni mogoče zlahka priti, oziroma ženska niti ne nosi nakita. V tem primeru je dobro zaprositi za pomoč njeno prijateljico ali sestro, ki bo do te informacije prišla po “žensko”.

Belo zlato z diamantom ali kakšen drug dodatek?

Tako kot se za klasične poročne prstane največkrat uporablja rumeno zlato, je za poročne in zaročne prstane belo zlato najbolj očitna izbira. Poleg belega zlata se za zaročne prstane uporablja še srebro ali platina. Platina je sicer najbolj plemenita kovina, vendar to pomeni, da je tudi precej dražja. Oblika zaročnega prstana naj bo čim bolj enostavna, čeprav jo običajno krasi tudi kakšen drag kamen; najbolj klasičen zaročni prstan je prav preprost obroček z belim diamantom. Seveda ni splošnega pravila glede izbire, saj naj bi zaročni prstan odražal tudi značaj ženske, ki ga bo nosila. Če je ta športnica po duši, ki ne nosi nakita ali pa nosi zgolj minimalistične kose, naj bo tak tudi zaročni prstan. Po drugi strani pa bo ženska, ki ceni visoko modo in bolj prefinjen nakit, veliko bolj navdušena nad unikatnim zaročnim prstanom z bolj zapletenim dizajnom in kombinirano uporabo kamnov.

Cena zaročnega prstana?

Cene zaročnih prstanov imajo velik razpon, saj je končna cena prstana odvisna od več dejavnikov. Med njimi so najbolj pomembni velikost zaročnega prstana, izbran material, cena dragega kamna, pa tudi obdelava oziroma oblikovanje. Najdražji material je platina, ki je večkratno dražja od belega zlata, med cenejše materiale pa spada srebro in druge plemenite kovine. Tudi dragi kamni imajo svojo ceno: naravni diamanti so najdražji, ker so najbolj obstojni in sčasoma ne izgubijo leska. Cenejši so cirkoni, ki so umetno narejeni in zato bolj dovzetni za praske. Na voljo so še drugi barvni dragi kamni, kot so safirji in topazi, ki so cenejši od diamantov, a dražji od cirkonov. Na koncu pa je potrebno upoštevati še oblikovanje: unikatni zaročni prstani resda niso najbolj običajni, vendar je lahko prav tak zaročni prstan popolno darilo za žensko, ki zelo ceni nakit.

 

Leave a Comment