Prava akcija z električnim kolesom

Prava akcija z električnim kolesom

Električno kolo scott akcija je ime za podvig, ki se je zgodil letos v mesecu aprilu. Z družino zelo radi kolesarimo, zato smo se odločili za nakup novega kolesa. Glede na to, da ima vsak od nas že po eno navadno kolo, smo se osredotočili na nova električna kolesa. Ogledali in testirali smo kar nekaj koles različnih znamk, na koncu pa smo kupili električno kolo scott. Po prihodu domov, smo ga priključili na električno napajanje za dobre 4 ure, nato pa se je podvig začel.

Za destinacijo smo izbrali lokalni vrh, do katerega je okoli 18 kilometrov. Pot sestavlja veliko strmih vzponov in tudi nekaj spustov, skratka za kolesarja z navadnim kolesom ni mali zalogaj. Vse nas je zanimalo, kako se bo obneslo električno kolo, koliko baterije bo ostalo, ali je bo celo zmanjkalo na poti, s kolikšno električno asistenco bo potrebno premagovati najzahtevnejše klance in pa seveda, koliko utrujen bo tisti, ki ga bo uporabljal.

Na pot smo se odpravili popoldan, vreme je bilo stabilno, baterija napolnjena. Začeli smo z enakomernim tempom, električno kolo pelje do 25km/h, tako da je po ravnini bistveno hitrejše od navadnega kolesa, ko pa smo prispeli do klanca, pa se je razlika med kolesoma še povečala. Z električnim kolesom lahko vzdržuješ konstantni tempo pri 25km/h tudi v klanec, zato ga je z navadnim kolesom nemogoče dohitevati. Potovanje z električnim kolesom je bilo lažje in hitrejše, vendar se je način vožnje poznal tudi pri porabi baterije. Na polovici poti je bilo še 3/5 baterije, pred nami pa so bili še najtežji vzponi, zato smo začeli z baterijo varčevati. Klanci so imeli zelo velik naklon, zato so ostalim z navadnim kolesom predstavljali probleme, električno kolo pa je z lahkoto premagalo vse ovire do vrha. Ostala je še 1/5 baterije, kar je dovolj za pot nazaj, utrujenost pa je bila bistveno manjša kot pri ostalih.

Električno kolo scott akcija je bil zelo uspešen dan, zadovoljni smo bili s kolesom, saj se dobro zelo dobro obnese in v ima primerjavi z navadnim kolesom večji domet v krajšem času. Električna pomoč je odlična stvar, zato so taka kolesa zelo uporabna in vredna nakupa.

Leave a Comment