Pustni kostumi so dobra igrača tudi med letom

Pustni kostumi so dobra igrača tudi med letom

Pustni kostumi so priljubljena igrača, s katero se otroci igrajo tudi v času, ko ni pusta. Zakaj jim ne bi privoščili, da se med letom igrajo domišljijske vloge svojih priljubljenih junakov in junakinj iz risank ali filmov, se oblačijo v princeske in viteze, kavboje in indijance?

Na spletni strani http://www.maskarada.si/ priporočajo igranje s pustnimi kostumi tudi med letom. Nikakor ne velja, da se pustni kostumi kupijo samo za en ali dva dni pustovanja v letu, nato pa obležijo doma na polici. Na žalost pa marsikateri starš še vedno misli tako, in potem otroke odvrača od pustnega kostuma, ki si ga želijo. Že pred korona virusom in časi karantene so bili pustni kostumi izredno popularni tudi za otroške zabave, praznovanja rojstnih dni in tematske zabave. Le katera deklica si ne bi želela udeležiti praznovanja rojstnega dne, kjer bodo same princeske?

V času karantene, ko je cela družina doma in so druženja omejena, pa nam tudi prične zmanjkovati idej za igro. Zato so idealni pustni kostumi, ki otroke spodbujajo h kreativnosti, igranji namišljenih junakov in domišljijskim igram. Če sta v družini dva ali več otrok, potem imajo možnost za druženje in igro s pustnimi kostumi vsaj znotraj družine, med sorojenci. Če pa je otrok edinec, ga bodo pustni kostumi pomembno zaposlili, ko se bo podal v svoj fantazijski svet.

Poleg igre, ki jo omogočajo pustni kostumi, pa je za preganjanje dolgega časa zelo učinkovito tudi ličenje obraza, ki se ga otroci, tako dekleta kot fantje zelo veselijo. Omislite si pustne barve za obraz, s katerimi se dopolnjujejo pustni kostumi, ki ste jih izbrali. Dovolite vašemu otroku, da si poleg tega, da se obleče v Spidermana tudi na obraz nariše pajkovo mrežo in rdeče črte. Dovolite deklici, da ustvarja in si obraz poslika z modrimi luskami, ko izpopolnjuje pustni kostum za morsko deklico. Res, po končani igri jim bo potrebno pomagati, da obraz očistijo, vendar pa bodo v sami igri zagotovo bolj uživali, če se bodo lahko z barvami okrasili sami.

Leave a Comment