Sodobna frizerska oprema

Sodobna frizerska oprema

Ko govorimo o frizerski opremi govorimo o najmanj dveh parih večnamenskih škarij, zmogljivem, a lahkem sušilniku za lase, vsestranskem kodralniku, britvici, krtači z lopatico, termo okrogli krtači, kompletu glavnikov, sponkah in steklenici za vodo, kar olajša ohranjanje vlažnih las med striženjem.

Pri frizerskih salonih s tradicijo, ki temelji predvsem na kakovosti storitev oziroma izkušnjah in stalnem izobraževanju zaposlenih, se včasih zdi, da frizerska oprema ter sama urejenost salona za uspešno poslovanje niti nista bistvena dejavnika. Konkurenca je velika in estetika vse bolj pomembna! Ne le, da je potrebno poskrbeti za prijeten ambient, temveč se ne sme zanemariti niti potrebe po sodobni frizerski opremi. Tako se bodo stranke pri dobro počutile in, kar je še pomembnejše, odšle iz salona popolnoma urejene ter zadovoljne.

Sodobna frizerska oprema za delo frizerja kot za udobje stranke v prvi vrsti  poskrbi za kakovostne frizerske stole. Ti se morajo na videz lepo podati v prostor, biti udobne oblike za stranko, frizerju pa omogočati, da se lahko okoli nje brez težav giblje. Tudi umivalnik za umivanje las s stolom mora slediti enakim principom. Nenazadnje je uspeh pri frizerskem delu, poleg spretnosti pri oblikovanju pričesk, skoraj v enaki meri odvisen od tega, kako se stranka v salonu počuti – torej je kakovostna frizerska oprema bistvena.

Poleg stolov, ogledal, sušilcev, brivskih aparatov, škarij in vsega, kar je nujno za delo frizerja, je v frizerskih salonih vse bolj nujna tudi oprema, ki ni potrebna za samo delo. Frizerska oprema zagotavlja udobje in kakovost pri delu, a frizerski saloni zadnja leta ponujajo strankam še veliko več. Če želiš biti konkurenčen, moraš poskrbeti hkrati še za nekatere druge storitve (idealna je kombinacija z manikuro ali nego obraza), prav tako pa moraš salon spremeniti v prostor dobrega počutja. V njem se pričakuje prijetna osvetlitev, prijetna glasba ali zvočni efekti, prav tako pa tudi pogostitev strank – kavica ali očiščevalni zeliščni čaj, sadni prigrizek in podobno.

  • frizerske škarje
  • krtače za lase
  • strižniki las

Leave a Comment