Kako učinkoviti so kineziološki trakovi?

Kako učinkoviti so kineziološki trakovi?

Kineziološki trakovi so alternativna metoda zdravljenja, ki zajema namestitev elastičnih trakov na del telesa, ki je oslabljen ali poškodovan.

Glavni razlogi uporabljanja trakov naj bi bile izboljšanje funkcije posemaznih mišic, boljši pretok krvi na oslabljenjem mestu, lajšanje bolečine in podpora funkcije sklepov. Kineziotaping izvira iz Azije, od koder se je kasneje metoda razširila po celem svetu in je danes predstavljena kot vodilna metoda za zdravljenje in preventive, predvsem v športu, uporablja pa se tudi za sanacijo starostnih poškodb.

To lahko počne skoraj vsak

Kineziotaping je torej metoda, ki je ne rabi predpisati zdravnik ali strokovnjak na tem področju, važno pa je, da se trakove nalepi pravilno in da so uporabljajo kvalitetni trakovi. Veliko literature in raznih videoposnetkov se nahaja na spletu, kar pomeni, da se lahko nauči namestiti trakove praktično vsak posameznik. Iz lastnih izkušenj lahko povemo, da so mnenja uporabnikov ponavadi deljena. Kljub enakim pogojem in celo enakim poškodbam so nekateri uporabniki bolj zadovoljni od drugih. Primer zdravljenja zvina gležnja se je enkrat izkazal za zelo uspešnega pri uporabi kinezioloških trakov. Stranka je bila po 4 dneh praktično brez bolečin in s popolnoma saniranim gležnjem. V drugem primeru pa se kljub uporabi trakov zdravstveno stanje celo po enem tednu ni izboljšalo. Iz tega je razvidno, da je učinkovanje odvisno od vsakega posameznika.

Veliko vlogo imata psiha in naše mišljenje

Veliko ljudi že ob prvi uporabi začuti nekakšno razliko v počutju, to pa pripomore k hitrejšemu zdravljenju. Naše prepričanje, da verjamemo tej metodi zdravljenja nam bo vsekakor pripomoglo k uspešnejšemu zdravljenju. Pozitivna energija že tako ali tako dobro vpliva na nas, zakaj pa ne bi pozitivno razmišljali še o tej alternativni metodi zdravljenja in takoj posledično prej ozdraveli.

Ali imajo barve trakov različne vloge?

Trakovi se običajno med seboj razlikujejo le po barvah in kvaliteti. Nekateri kineiologi in terapevti pravijo, da ima vsaka barva svoj pomen, svetlejše barve in bolj žive naj bi oddajale pozitivno energijo, temneše pa predstavljajo znak moči. Drugi pa medtem trdijo, da barva ne vpliva na zdravljenje oziroma sanacijo poškodbe, temveč da dražji trakovi učinkujejo mnogo bolje in hitreje. Seveda ni nobenih dokazov, za prvo in drugo prepičanje, temveč je vse skupaj odvisno od vsakega posameznika.

Ali nam trakovi izboljšajo fizično moč?

Kot pri ostalih vprašanjih, tudi na to nimamo natančnega in zanesljivega odgovora, vendar vam ponovno zagotavljamo, da je vse v vaši glavi, če se boste prepričali, da s traki dosegate boljše rezultate, jih posledično boste. Veliko športnih kljubov konstantno uporablja kineziološke trakove, predvsem pri mlajših selekcijah, saj imajo mladi občutek, da ko jih nosijo trenirajo in igrajo bistveno boljše.

Cene trakov in najboljši ponudniki

Mnoge stranke so zadovoljne s kineziološkimi trakovi in jih znova in znova uporabljajo. Cene trakov so odvisne od kvalitete in ponudnikov. Predlagamo vam podjetje Semos, kjer kvalitetne trake dobite po zelo ugodnih cenah.

Leave a Comment